GJEDDEMESTEREN 2022

Konkurranseformat, regler og sponsorer!

Gjeddemesteren har mål om å inspirere alle fra de ferskeste gjeddefiskerne til de aller mest erfarne! Små som store, han som henne! Konkurransen fortsetter i samme tråd som i 2021; Man fisker fra 01. januar til 31. desember hvor målet er å score høyest i cm på sine 5 beste fangster, og å kunne skryte på seg årets største gjedde (cm) blant alle deltakerne i Gjeddemesteren.

Mange som elsker å fiske gjedde har også en forkjærlighet for fiske generelt. Derfor varer konkurransen et helt år for å gi enhver fisker en fair sjanse til å hevde seg, til tross for å prioritere andre arter når det måtte være aktuelt. Samtidig er det mange som deltar i flere kortvarige konkurranser ila året, derfor vil all fangst fra andre konkurranser også kunne registreres her! Gjeddemesteren skal være et symbol på hva du har klart å oppnå som gjeddefisker gjeldende år! Samtidig som du måler deg mot andre gjeddefiskere i hele Norge, vil du også kunne sette nye mål og standarder for deg selv!

Vi setter utrolig stor pris på om dere sender oss bilder fra turer, poseringer med fisk osv. Slik vil vi kunne fremme alle våre deltakere samtidig som vi sprer budskapet og inspirasjon til både nye og aktive og fiskere! Vi takker på forhånd for all deltakelse! Dere hjelper oss å bygge det vi mener er et inspirerende gjedde- og sportsfiskemiljø, samtidig som vi kan bidra med fiskeutstyr til vanskeligstilte barnefamilier gjennom Omvendt Julenisse! Tusen takk!

I Gjeddemesteren 2022 vil det være tre ulike klasser

VOKSEN – ELITE – JUNIOR

Voksenklassen består av alle påmeldte over 16 år og de som havnet utenfor topp 10 i 2021! Under Gjeddemesteren 2022 vil samtlige deltakere i voksenklassen konkurrere om pallplasser, største gjedde og en plass i eliteklassen i 2023.

Eliteklassen blir i år etablert for første gang gjennom å belønne de som havnet blant topp 10 i 2021! I Gjeddemesteren 2022 vil samtlige deltakere i eliteklassen konkurrere om pallplasser, om å beholde sin plass i «eliten» og for største gjedde sammen med voksenklassen.

Juniorklassen består av alle påmeldte opp, til og med 16 år! Deltakerne her vil konkurrere om pallplasser, største gjedde blant juniorene og flotte premier! Alle påmeldte utover vinnerne av ovennevnte premier vil også få en deltakerpremie og diplom.

Regler

  • Fisken må være fanget i Norge.
  • Fisk fanget under andre konkurranser (i Norge) vil også være tellende i Gjeddemesteren 2022.
  • Tydelig bilde/video med mål sendes til chatrommet «fangstrapport» for registrering. Uten bildebevis eller utydelig bilde/film blir ikke fisken godkjent. Et dommerpanel på 3 har retten til å underkjenne fangstrapport om bilde/film ikke viser seg tilstrekkelige. Frist for rapportering er senest 1 uke etter fangst. Ingen fisk registreres etter midnatt, 31. des.
  • Bruk måleredskap som ikke kan strekkes eller krympes. Dvs. Aluminiumsplater, tommestokk eller andre spesiallagede måleredskaper for fisk. (Landingsmatter med målestokk som kan variere er ikke godkjent).
  • Lengden måles fra snute til halespiss. Gjeldende mål rundes ned til nærmeste hele cm. Utstrekking av halefinnene er tillat, men valgfritt.
  • Godkjente fiskemetoder: Spinn – flue – Trolling (maks 4 stenger) – Meite/isfiske (maks 4 stenger)
  • Vi ønsker en jordnær og positivt ladet konkurranse der vi viser hverandre tillit som en del av et fellesskap. Målet er å ha det gøy med fisket og sette et godt eksempel for fremtidige gjeddefiskere!

Til slutt oppfordrer vi alle til å vise respekt ovenfor de som praktiserer 100% «catch and release» på lik linje med de som til tider ønsker å lage seg et måltid av fisken de fanger! Vi oppfordrer uansett å slippe ut igjen fisk om den er over 80cm, eller om man ikke har planer om å spise den til middag!

En stor takk til neste års sponsorer som bidrar til å gjøre konkurransen litt ekstra givende

Og tusen takk til alle dere fantastiske deltakere som har gjort dette mulig, samt vært med å legge fundamentet for hva vi kan gjøre i årene som kommer!  Utrolig gøy å ha blitt kjent med så mange nye og fantastiske mennesker gjennom vår felles lidenskap!

Legg igjen en kommentar